Naslovnica Region Hrvatska: Migrant i dalje u životnoj opasnosti

Hrvatska: Migrant i dalje u životnoj opasnosti

451

Rijeka — Migrant koji je jučer teže povrijeđen u intervenciji hrvatske policije na području Gorskog kotara, u blizini Tuhobića, prevezen je u riječku bolnicu, gdje je i operisan, ali se još nalazi u životnoj opasnosti, potvrdili su ljekari.

“Bolesnik je u jedinicu intenzivnog liječenja zaprimljen po učinjenom hitnom operativnom zahvatu. Prilikom ranjavanja zadobio je višestruke povrede toraksa i abdomena koje su opasne za život. U bolesnika se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja u skladu sa zadobivenim povredama”, navodi Lidija Orlić-Kabrić, anesteziologinja u KBC-u Rijeka, prenose bh. mediji.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović kaže da je policija postupala uobičajeno, u zaštiti državne granice, odnosno sprečavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorije Hrvatske koji su se, najvjerojatnije, željeli domoći Slovenije: ““U tom postupanju jedan je migrant povrijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerovatno je došlo do povređivanja pri upotrebi vatrenog oružja”.

Upitan jesu li migranti bili naoružani, Božinović je rekao da ne zna i da je za istragu o ovom slučaju zaduženo nadležno okružno državno tužilaštvo. Dodao je da su svi ostali migranti iz grupe, njih gotovo 15, zadržani u policijskoj stanici. Više detalja bit će poznato nakon uviđaja koji se obavlja pod otežanim uslovima, zbog nepristupačnog terena, prenosi federalna.ba.

(StarMo)