Naslovnica Region Hrvatska: Izvučeno šestero mrtvih

Hrvatska: Izvučeno šestero mrtvih

339

Zagreb — U jakom zemljotresu koji je u utorak (29. decembra) pogodio Hrvatsku u Petrinji je poginula dvanaestogodišnja djevojčica, a u mjestu kod Gline iz ruševina su iznesena tijela pet osoba, podaci su hrvatskih vlasti.

“Poginula je jedna djevojčica, to nas je grad Petrinja izvijestio, kazao je premijer Hrvatske Andrej Plenković u prvoj informaciji o posljedicama silovitog potresa od 6,2 stepena po Richteru koji je pogodio Hrvatsku u utorak (29. decembra) tokom prijepodneva, sa epicentrom kod Petrinje.

Gradonačelnik mjesta Glina u izjavi za državnu televiziju kasno popodne rekao je da su iz ruševina u Glini izvučena tijela četvoro stradalih u zemljotresu, dok je nakon toga u posjeti Glini vladine delegacije ministar branitelja Tomo Medved objavio da je zapravo pronađeno pet mrtvih osoba, prenio je Radio Slobodna Evropa.

“Na žalost i ovdje u Glini kao posljedica ovog razornog potresa imamo velike žrtve. Ovdje u mjestu Majske Poljane imamo pet mrtvih sada. Sa djevojčicom iz Petrinje ukupno šest stradalih u potresu”, kazao je ministar.

U izjavama za državnu televiziju lokalni zvaničnici iz te regije kazali kako je veliki broj povrijeđenih u tom dijelu Hrvatske gdje je bio epicentar.

(StarMo)