Naslovnica Region Hrvatska: Beroš mobilizirao zdravstveni sistem

Hrvatska: Beroš mobilizirao zdravstveni sistem

144

Zagreb — “Aktuelno stanje s koronavirusom tjera nas sve u zdravstvenom sistemu na vanredni angažman, od ljekara primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica koje brinu za sve oboljele.

Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sistema u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu”, poručio je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš putem svog Facebook profila.

“Pod mobilizacijom zdravstvenog sistema podrazumijevam da svaki pojedinac i svaki dio sistema funkcionira na najvišem nivou, da daju svoj maksimum kako bismo se uspješno nosili sa svim izazovima koje nam nameće aktuelno stanje epidemije covida 19. Zahvalan sam svima koji to uspješno rade i sada i pozivam i sve druge da budu dio nacionalnog tima koji će i dalje brinuti o zdravlju nacije. To je naša profesionalna dužnost, ali i patriotska obaveza. Počevši od mene kao ministra pa dalje”, rekao je Beroš kratko za portal Index.hr.

(StarMo)