Naslovnica Region Hrvatska: 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Hrvatska: 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom

291
Vili Beroš

Zagreb — U Hrvatskoj je potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze, pa je trenutno ukupno 551 osoba oboljela od koronavirusa, dok se oporavilo njih 37, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite.

“U protekla 24 sata detektirano je 70 novih bolesnika, što je s epidemiološke strane zadovoljavajući podatak jer i dalje smo u fazi linearnog, a ne eksponencijalnog rasta”, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Ukupno je testirano 4482 uzoraka, samo u protekla 24 sata njih 524. Tri su osobe preminule, a izliječeno je 37 osoba. Prosječna dob bolesnika je 48,02 godine. Od ukupnog broja oboljelih, 54 posto su muškarci, a 46 posto žene, četvrtina oboljelih je starija od 65 godina.

“Optimistično je da se 37 osoba oporavilo i nadamo se da će najveći dio oboljelih pokazati znakove oporavka”, rekao je Beroš. Od koronavirusa su dosad preminule tri osobe, zadnja je 65-godišnja žena iz Slavonskog Broda koja je bila onkološki bolesnik.

Beroš je rekao kako se radi na tome da se poveća broj testiranja zdravstvenih djelatnika, kojima će se svakodnevno prije početka rada mjeriti temperatura.

(StarMo)