Naslovnica Region Hrvatska: Nestali otac i sin pronađeni živi…

Hrvatska: Nestali otac i sin pronađeni živi…

148

Krk — Iako se pomišljalo na najgore, potraga za dvojicom Nijemaca koji su jučer nestali na području akvatorija Krka – završila je sretno!

Otac i maloljetni sin koji su se unatoč buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci – tzv. supu, pronađeni su na Krku, potvrdio je za HRT lučki kapetan Darko Glažar.

– Na svu sreću, sve je dobro završilo, sa sretnim završetkom. I otac i sin su u dobrom stanju, očekuje se da će se uskoro vratiti u Klenovicu ili Novi Vinodolski. Pronađeni su oko 500 m od mora, javila je reporterka HTV-a.

– Kada smo našli neoštećenu dasku, to je bio dobar znak da ljudi nisu stradali jer nije uništena, pa smo po logici stvari išli prema kopnu. Angažiran je HGSS, 17 osoba i 4 vozila. Otprilike 500-tinjak metara od mjesta gdje su trebali izaći na kopno su pronađeni. Najbliže mjesto je Vrbnik, rekao je za Glažar opisujući potragu za ocem i sinom.

Riječ je o oštrom kamenju na sjevernoj strani Krka, rekao je objasnivši da su spušteni na obalu, HGSS im je dao obuću jer su bili bosi, preuzelo ih je plovilo lučke kapetanije Rijeka i odvezlo u Novi Vinodolski gdje ih čeka majka, odnosno supruga.

– U dobrom su psihofizičkom stanju i ne zahtijevaju medicinsku pomoć, dodao je.

(StarMo)