Naslovnica Mostarski izbori 2020 HRS: Ne obećajemo med i mlijeko…

HRS: Ne obećajemo med i mlijeko…

409
foto: Fena

Mostar — Hrvatska republikanska stranka (HRS) predstavila je u utorak u Mostaru svoje kandidate za predstojeće lokalne izbore koji će se u gradu na Neretvi održati 20. decembra.

Predsjednik te stranke Slave Raguž kazao je kako se, na valu entuzijazma i rezultata koje su ostvarili na izborima u drugim općinama, nadaju dobrom rezultatu u Mostaru.

– Mi nećemo obećati da ćemo Mostar očistiti za 100 dana. Ne obećajemo da će poteći med i mlijeko u slučaju da nas ljudi izaberu. Naš program je utemeljen na realno izvedivim stavkama, idejama i programskim načelima – poručio je Raguž.

Najavio je da će se izboriti i za to da se ne traži “veza” pri zapošljavanju nego nastojati stvoriti jednako društvo za svakog čovjeka, a temeljna vrijednost će biti struka, znanje i umijeće.

Nosilac Liste HRS-a za Gradsko vijeće Grada Mostara Slaven Bevanda izjavio je kako je osnovna karakteristika HRS transparentnost ovoga grada.

– Da to ne bi bila prazna floskula o kojoj neko govori mi ćemo već danas na našoj web stranici objaviti aplikaciju naziva transparentno (…) Njena osnovna karakteristika, odnosno programa je da se na prvoj sjednici Gradskog vijeća ponudi prijedlog odluke kojom će Mostar biti transparentan grad – istakao je Bevanda, prenosi Fena.

Prema njegovim riječima, cilj toga je da svi građani kroz odgovarajuću aplikaciju, koja će biti sastavni dio te odluke, mogu imati uvida u trošenje svih budžetskih sredstava.

Istakao je kako za cilj imaju uvesti i odgovarajuće registre koji će biti javno objavljeni, počev od registra gradske imovine, građevinskih dozvola, izdanih odobrenja za rad svim obrtnicima itd.

– Kroz ovaj projekat želi se vratiti povjerenje građana u gradske institucije, a koje je narušeno i vratiti povjerenje investitora s kojima ćemo podstaći donošenje novih prostornih i regulacijskih planova na koje moramo odgovoriti, pogotovo imajući u vidu gradnju autoceste, gradske obilaznice – kazao je Bevanda.

Istakao je kako Mostar zbog nepostojanja Gradskog vijeća kasni dobrih 10 godina te da će morati svi zajedno raditi da bi stvorili sve te preduslove o kojima govore.

Na današnjoj konferenciji predstavio se i nosilac liste HRS-a za Jugozapad Silvio Bubalo, nositeljica liste HRS-a za Zapad Vesna Šunjić, nosilac liste HRS-a za Jug Mario Marijanović.

Inače, konferenciju na kojoj su predstavljeni kandidati održala se ispred ruševne zgrade Univerzitetske biblioteke u Mostaru zbog toga jer se tu vidi, kako kažu, prava kulisa grada Mostara.

(StarMo)