Naslovnica Politika HRS: Mi smo “krivi”

HRS: Mi smo “krivi”

367

Mostar — Hrvatska republikanska stranka (HRS) oglasila se sinoć saopštenjem nakon izbora Marija Kordića za gradonačelnika Mostara. U saopćenju navode da nisu Boška Ćavar i Irma Baralija “krive” što je izabran Kordić, nego oni, odnosno HRS.

“Ovim putem poručujemo sveopćoj ‘bosanskoj’ javnosti da nisu gđa Boška Ćavar i Irma Baralija ‘krive’ što je izabran Mario Kordić za gradonačelnika Mostara, nego HRS. Bez glasova HRS-a Kordić ne bi bio gradonačelnik Mostara. Umjesto napada na njih, koje od početka govore kako one podržavaju isključivo kandidate BH Bloka, neka se zahvale cijeloj plejadi likova zbog kojih je HRS sjeo za stol sa g. Mariom Kordićem”, saopštili su, prenosi N1.

“Prema tome, poštovana sarajevska, bosanska i probosanska javnosti, ne napadaje vijećnice Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara, nego HRS. Umjesto gajenja istinskog suživota i bavljenja temama od javnog i općeg interesa, vi od svake teme pravite nacionalno/vjersku stvar, pa i od izbora gradonačelnika Mostara. Kao da on vlada apsolutistički i samostalno, kao da nema Gradskog vijeća iznad njega.

Možda vam je ta kultura straha nekada prolazila i prolazi na višim razinama, jer do sada tu caruje HDZ, u Gradskom vijeću Mostara, a nakon 2022. i na višim razinama, neće vam prolaziti. Tu sada sjede i vijećnici HRS-a. Nama ne trebaju šaptači iz središnice na sjednicama, nisu nam potrebne pauze kako bi se konzultirali sa „višim razinama“, nije nam potrebna trgovina sa vječnim koalicijskim partnerima. Isključivi „krivac“ što je izabran Kordić su baš ti vijećnici.

Dr. Kordić može možda biti sretan što je postao gradonačelnik, HDZ može možda slaviti uspjeh s licemjernim vatrometom, ali budite uvjereni da će im već sa prvom sljedećom sjednicom prisjesti i sreća i vatromet. Tri HRS-ova vijećnika će im to priuštiti.


Ostavite gđu Bošku Ćavar i Irmu Baraliju na miru. One su ostale dosljedne onome što su govorile i prije izbora, da će glasovati samo za kandidate BH Bloka. Tri HRS-ova vijećnika su ‘kriva’ za izbor gradonačelnika i bez naših ruku nikada ne bi bio izabran. Prema tome, ako nekoga namjeravate napadati i nekome prijetiti, prijetite nama!”, naveli su.

(StarMo)