Naslovnica Mostar HP Mostar: Uprava “ne vidi razloge za štrajk”

HP Mostar: Uprava “ne vidi razloge za štrajk”

590
foto arhiva

Mostar — U povodu najavljenog jednosatnog štrajka upozorenja Nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatske pošte (HP) Mostar, Uprava HP Mostar smatra kako “ne postoji razlog za štrajk”.

U priopćenju se navodi kako su, “sukladno važećim odredbama Kolektivnog ugovora za područje poštanske djelatnosti, propisane obveze u cijelosti ispunjene prema svim radnicima”.

Plaće se redovito isplaćuju bez kašnjenja, isplaćuje se topli obrok, troškovi prijevoza na posao, regres, naknada za minuli rad na ukupan radni staž, naknade za vjerske blagdane, naknada za rad noću.

Također se isplaćuje naknada za otežane uvjete rada za poštare, naknade za slučaj smrti, za rođenje djeteta, naknada u slučaju nastanka teških bolesti i invaliditeta, otpremnine prigodom odlaska u mirovinu, poštuje se u cijelosti pravo na korištenje godišnjeg odmora, kao i ostala zakonom i Kolektivnim ugovorom predviđena prava.

“Slijedom svega navedenog ne vidimo razlog za štrajk upozorenja, ali za otvaranje dijaloga vezano za poboljšanje Kolektivnog ugovora koji istječe u svibnju 2020., stojimo na raspolaganju”, naveli su iz Uprave HP-a Mostar.

(StarMo)