Naslovnica Region Hoti i Vučić potvrdili dolazak u Washington

Hoti i Vučić potvrdili dolazak u Washington

279

Beograd/Priština — „Srbija nije u poziciji, ali ne bi bilo ni dobro da odbija razgovore. U razgovorima ćemo da učestvujemo, a teme, koliko sam razgovarao sa Grenellom jesu ekonomske teme, ono o čemu smo i do sada razgovarali. To je važno za nas i to su dobre teme“, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući najavu sastanka u Wašshngtonu 2. septembra.

Vučić je za privatnu TV Pink rekao i da ne zna zašto je izvjestilac američkog predsjednika za dijalog Kosova i Srbije Richard Grenell upotrijebio termin pregovori umjesto razgovori i da je to pitanje za njega, navevši da je stav Srbije da se razgovara sa drugom stranom, a ne državom mada i Sjedinjene Američke Države, brisleska administracija i najveći dio država Evropske unije vide Srbiju i Kosovo kao dvije nezavisne države.

Premijer Kosova, Avdullah Hoti, saopštio je na Facebooku da su SAD uvijek bile odlučujuće u procesu izgradnje države Kosova.

“Drugog septembra sastat ćemo se u Bijeloj kući i sa srpskom stranom razgovarati kao dvije nezavisne zemlje o velikim projektima ekonomske saradnje koji će promijeniti ekonomsku perspektivu Kosova i regiona. Kosovo je blagoslovljeno prijateljima koje ima”, naveo je Hoti u svojoj objavi, prenio je Radio Slobodna Evropa.

(StarMo)