Naslovnica Mostar Hodžić: Za 10 dana “prijedlozi novih lokacija deponije”…

Hodžić: Za 10 dana “prijedlozi novih lokacija deponije”…

627
Nijaz Hodžić

Mostar — Nijaz Hodžić iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče” je rekao za Radio gradska mreža (RGM) da je na današanjem sastanku radne grupe “dogovoreno da u roku od deset dana Gradski Urbanistički zavod i resorno kantonalno ministarstvo urade prijedlog mogućih lokacija nove deponije”, te da gradonačelnik Ljubo Bešlić sazove novi sastanak Radne grupe na kojem će se raspravljati o tim prijedlozima.

Prema Hodžićevim riječima, današnjem sastanku su prisustvovali svi članovi Radne grupe, direktor Kantonalnog urbanističkog zavoda i direktor gradskog Zavoda za građenje.

Na pitanje da li će biti teško pronaći novu lokaciju, ima li takvih lokacija, Hodžić je rekao:

“Mora biti novih lokacija, zato što ova trenutna lokacija na kojoj se odlaže smeće, njoj su istekle sve dozvole. Deponija d.o.o. nije dostavila potrebne dokumente Federalnom ministarstvu za dobivanje nove okolinske dozvole. Istekli su svi mogući rokovi, tako da očekujemo od Federalnog ministarstva da odbije zahtjev Deponije, odnosno da zatvori ovu deponiju na koju se trenutno odlaže smeće. A onda nije problem, mi se možemo u nastavku dogovoriti za dalje aktivnosti, odnosno za dalji odvoz smeća, sve je sad do Federalnog ministarstva”, rekao je Nijaz Hodžić u izjavi za RGM radio.

(StarMo)