Naslovnica Život Hodžić o akciji policije na Uborku – Biće krivičnih prijava…

Hodžić o akciji policije na Uborku – Biće krivičnih prijava…

979
Nijaz Hodžić

Mostar — “Mi nismo kriminalci, vidjeli ste da su zaposleni JP „Deponija“ ulazili i izlazili iz kruga deponije. Mi samo ne dozvoljavamo da se smeće istresa, jer ova deponija nema nijednu dozvolu za rad. Postupanje policije je bilo grozno” – kazao je Nijaz Hodžić, jedan od predstavnika Inicijative „Jer nas se tiče“ – prenosi Avaz.ba.

Hodžić tvrdi da je “policija tukla ljude nogama”, te da je “sve je snimljeno”.

“Mi nismo nijedna partija, nismo ničija stranka, ovdje su Bošnjaci, Srbi i Hrvati zajedno bili. Mi branimo Ustav i zakone ove države, a ako ovako policija treba represivne mjere primjenjivati ,onda mislim da svi odavde trebamo ići” – rekao je Hodžić.

On je uz potpisivanje peticije za smjenu komandira Policijske stanice Mostar-Sjever, najavio i “podnošenje krivičnih prijava”.

“Vidjet ćemo na koji način ćemo nastaviti borbu, ali ono što sigurno znam jeste da će dva advokata sjesti i pisati krivične prijave protiv načelnika Policijske stanice Sjever, načelnika Policijske uprave Mostar i ministra MUP-a HNK, zbog nelegalnog napada na civile koji brane samo sebe i svoje živote. Jer, mi smo ovdje ugroženi, mi živimo u septičkoj jami” – rekao je Nijaz Hodžić.

(StarMo)