Naslovnica Politika Hoće da ga tuži premijer RH Andrej Plenković

Hoće da ga tuži premijer RH Andrej Plenković

134
Nikola Grmoja

Zagreb — Zastupnik Mosta u Saboru RH, Nikola Grmoja, izvijestio je u četvrtak da je podnio zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta kako bi ga premijer i DORH mogli tužiti ako govori neistine i kleveće ih u ‘aferi Sabljak’ kada upozorava na protupravno trošenje novca u ambasadama.

– Saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu podnio sam zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta kako bi me premijer Andrej Plenković i službene osobe u DORH-u mogle tužiti ako smatraju da sam iznio bilo kakve neistine, izvijestio je Grmoja novinare u Saboru.

Podsjetio je da je 2018. godine u Saboru sam pitao premijera Plenkovića u vezi s predstavkom diplomata Damira Sabljaka o protupravnom trošenju novca u ambasadama RH. Tada je, kazao je, premijer s najviše pozicije političkog utjecaja i moći u državi poslao zastrašujuću uputu DORH-u da takve predstavke ne vode ničemu. Isti dan, nakon te Plenkovićeve poruke DORH je ekspresno odbacio kaznenu prijavu koja je čekala godinu dana, a da nisu ispitali podnositelja kaznene prijave, poduzeli bilo kakve istražne radnje niti je dostavljen uvid u odbačaj kaznene prijave kako bi se vidjelo što je DORH poduzeo, istaknuo je Grmoja – prenosi N1.

(StraMo)