Naslovnica Politika HNS: Velika prilika za BiH

HNS: Velika prilika za BiH

381

Mostar — Hrvatski politički predstavnici u Bosni i Hercegovini okupljeni oko Hrvatskog narodnog sabora pozdravljaju početak šestomjesečnog predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Evropske unije, saopšteno je iz HNS-a.

“Radeći na prioritetnim područjima koja obuhvataju razvoj, povezivanje, zaštitu i uticaj, hrvatsko predsjedavanje omogućit će daljnji napredak u razvoju snažne Evrope u svim područjima djelovanja EU.

Kao istaknuti zagovarač evropske budućnosti Jugoistočne Evrope, vrijeme hrvatskog predsjedavanja ključan je trenutak za BiH. Pojačana saradnja sa evropskim partnerima omogućiće ubrzavanje evropskog puta i postizanje statusa zemlje kandidata za članstvo. Predsjedavanje Evropskom unijom je istorijska prilika za napredak i saradnju ujedinjenu u ostvarenju dugoročnih strateških ciljeva i viziji prosperitetne evropske domovine BiH”, navopdi se u saopštenju.

U HNS-u još smatraju da, kroz politički dijalog i unutrašnji dogovor, Bosna i Hercegovina mora doći do stabilnosti i članstva u Evropskoj uniji, koje je vodeći vanjskopolitički prioritet i opredijeljenost stanovnika BiH, saopštio je Ured za informiranje HNS-a.

(StarMo)