Naslovnica BiH HNS pozvao SDA “na pravu stranu povijesti”

HNS pozvao SDA “na pravu stranu povijesti”

445
foto arhiva

Mostar — Hrvatski narodni sabor (HNS) je zatražio od SDA da “prihvati odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i zastupanju kako je to utkano u temeljima Washingtonskog i Daytonskog sporazuma, te da podrži izmjene Izbornog zakona BiH što bi omogućilo legitimno političko predstavljanje na svim administrativnim razinama”.

HNS naglašava kako se “moraju naći rješenja koja su plod dijaloga, isključivo u okviru Ustava BiH i europskih standarda”. te ističu kako se “ukazala povijesna prigoda za SDA da prihvati sve odluke Ustavnog suda BiH, da bude na pravoj strani povijesti i podrži izmjene Izbornog zakona BiH”.

“Politički predstavnici bošnjačkog naroda moraju razgovarati o budućnosti BiH s političkim predstavnicima Srba i Hrvata, kako bi uz dogovor rješavali krucijalne probleme, jačali gospodarstvo i svima u BiH osigurali bolje uvijete za život”, naveli su iz HNS-a.

Napominju kako HNS izbornom voljom i legitimitetom, koji mu je ukazan na proteklim izborima, vodi politiku dijaloga te gradi odnose s legitimnim predstavnicima konstitutivnih naroda u BiH, tražeći i nudeći rješenja kako bi se dogovorili oko ključnih problema u BiH.

(StarMo)