Naslovnica Mostar HNS kritikuje CIK – Traže “instant reakciju”…

HNS kritikuje CIK – Traže “instant reakciju”…

129
foto arhiva

Mostar — Središnje izborno povjerenstvo (SIP/CIK) BiH postupcima koji su uslijedili nakon zatvaranja biračkih mjesta, osobito kašnjenjima u cjelokupnom izbornom procesu nakon 19 sati, “unosi razdor u izborni proces u gradu Mostaru”, ističu iz Ureda za informiranje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

“Naime, u ukupnoj projekciji preliminarnih glasova koje objavljuje SIP BiH mogu se uvidjeti pokušaji prijevare, odnosno nestajanje glasova iz tri gradska izborna područja u kojima žive većinsko hrvatsko stanovništvo, a radi se o gradskim područjima Jug, Zapad i Jugozapad”, navode iz HNS-a.

Zahtijevaju, po njihovim riječima, hitno uključivanje međunarodnih faktora i prijatelja da se ovaj proces u izbornom, pravnom i svakom drugom smislu, kako kažu, izvede pred svjetlo javnosti kako bi spasili izborni proces”.

“Postoji opravdana sumnja da su glasovi koje su osvojili stranke iz HNS-a uz HRS naprosto pripisani nekom drugom, osobito nakon činjenice da stranke tzv. probosanskog bloka nisu osvojile broj glasova koje su planirale te da su nisku izlaznost svoga tijela, uvjetno rečeno, prijevarom i spletkama nakon 19 sati kompenzirali hrvatskim glasovima i u svemu tome imali koordinaciju ovlaštenih osoba iz SIP-a BiH”, kazali su iz HNS-a.

Oni ističu kako očekuju “instant reakciju” i angažiranost nadležnih tijela i institucija kako bi spasili izborni proces u gradu Mostaru i u cjelini ispoštovali izbornu volju građana Mostara koja je, kako kažu, ovakvim radnjama duboko narušena.

(StarMo)