Naslovnica Politika HNS BiH traži “žurnu izmjenu odluke Vlade FBiH”

HNS BiH traži “žurnu izmjenu odluke Vlade FBiH”

368
foto arhiva

Mostar — Hrvatski narodni sabor BiH (HNS BiH) zatražio je “žurnu izmjenu Odluke Vlade Federacije BiH o imenovanju novog saziva Kriznog stožera Federalne civilne uprave”, saopćeno je iz ovog udruženja.

“Bošnjački politički predstavnici samovoljno su donijeli odluku usred krize koja je u potpunosti zaokupila naše društvo po cijenu zaštite života žitelja Bosne i Hercegovine. Dokazana nekompetencija nadležnih dužnosnika koji su proglasili raspuštanje saziva Kriznog stožera, a kojoj posljednjih dana svjedoči cijela regija, kao i moralna i društvena neodgovornost te osobno nepridržavanje uputama upućenim žiteljima BiH još su jedan dodatak političkom ponašanju koje, u trenutku kada su stabilnost i suradnja imperativ, ozbiljno narušava uspješno vladanje trenutnom epidemiološkom situacijom”, navode iz HNS-a.

Dodaju i da “Hrvatski narodni sabor upozorava kako nije vrijeme za političke obračune koje uporno bošnjački politički dužnosnici iniciraju prema Hrvatima”.

“Imajući ovo u vidu, snažno osuđujemo ponašanje bošnjačkih političkih predstavnika koji u trenucima najveće globalne krize s kojom se svijet suočava u suvremenoj povijesti koriste sva sredstva za neprimjerene političke obračune”, stoji u saopćenju.

(StarMo)