Naslovnica Mostarski izbori 2020 HNS BiH o Komšiću i Mostaru: Tito je “klasični ratni zločinac”…

HNS BiH o Komšiću i Mostaru: Tito je “klasični ratni zločinac”…

187
foto: arhiva

Mostar — Iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS) reagovali su saopćenjem u kojem navode da “zagovaraju europsku BiH nasuprot onoj koju nameće poltron bošnjačke politike Komšić i njegovi mentori”, ponovo nazivajući Komšića “bošnjačkim članom Predsjedništva BiH”, iako je Komšić u Predsjedništvo BiH izabran iz reda hrvatskog naroda sa 49,47 posto osvojenih glasova.

“U najavi posjete Mostaru, Komšića najavljuju sa slikom Josipa Broza Tita sa čudnim sloganom: Gdje sam ja stao, Ti nastavi!“. Je li ‘drug Tito’ bio klasični ratni zločinac koji je poslije onoga rata bez suđenja smaknuo tisuće nevinih civila. Hoće li Komšić nastaviti njegov posao? Kod koga i za koga je Komšić lobirao glasove u Mostaru s ovim porukama?”, navode iz HSN-a.

Također, Komšiću su poručili da je “marioneta bošnjačke politike” i da “lobira za bošnjačke kandidate i daje im potporu s porukama prošlosti, zastrašivanja i govora mržnje”.

“Poslan svjesno da u Mostaru nastavi reklamirati poraznu politiku koja u svojoj srži njeguje netrpeljivosti i zagovara eliminaciju temelja BiH, zemlje jednakopravnih konstitutivnih naroda. Hrvatski narodni sabor osuđuje prijetnje nastavkom majorizacije koje narušavaju stabilnost političkog dijaloga. Naglašavamo kako je upravo politički dijalog preduvjet za izgradnju prosperitetne, stabilne i moderne domovine BiH, zemlje triju konstitutivnih naroda. Pozivamo glasnika bošnjačke politike Komšića i sve druge predstavnike bošnjačkih stranaka da prestanu s politikom zastrašivanja – kažu iz HNS BiH.

 

8(StarMo)