Naslovnica Mostar HNK: Svi koji su aplicirali dobili stipendije!

HNK: Svi koji su aplicirali dobili stipendije!

972
foto arhiva

Mostar — Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona prihvatila je da se svim studentima koji su aplicirali na objavljeni konkurs i zadovoljili formalno-pravne uslove dodijeli stipendija ili subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2019./2020. godinu.

Nastavak je to proaktivne politike Vlade i resornog Ministarstva usmjerene na poboljšanje studentskog standarda u okviru koje je i ove, kao i prošle, akademske godine svim studentima omogućeno dobivanje stipendije ili subvencije smještaja.

Inače, ove akademske godine pravo na prvu stipendiju u mjesečnom iznosu od 120 KM ostvario je 1231 student, a njih 53 na subvenciju smještaja u iznosu od 189 KM mjesečno.

Uključujući ovogodišnje stipendije i subvencije smještaja, Hercegovačko-neretvanskog kantona ukupno stipendira i subvencionira smještaj u studentske domove za oko 2500 studenata.

U petak, 24. januara 2020. godine u sali zgrade Vlade HNK (Ulica Stjepana Radića br. 3, Mostar) u 9 sati započet će potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2019./2020. godinu.

(StarMo)