Naslovnica Mostar HNK: Ponovo preko 20 požara

HNK: Ponovo preko 20 požara

87
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Vatrogasne službe u Hercegovačko-neretvanskom kantonu imale su proteklog dana 23 intervencije na gašenju požara, javili su jutros iz Operativnog centra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a.

Na području Mostara registrovano je sedam požara, Konjica četiri, Čapljine, Čitluka i Jablanice po 3, Stoca dva, te Prozora jedan požar.

Prema jutrošnjem izvještaju CZ-a HNK-a za posljednja 24 sata, u utorak od 17:43 do 21:00 sat u Bjelavama na području Čapljine gorjela je veća površina šume i niskog rastinja. U požaru je izgorjelo više drvenih stubova od elektrodistribucije, voćnjaci i baraka.

Na području opštine Konjic, pored ostalog, kasno sinoć je u Orahovici gorjela kuća. Uzrok požara su električne instalacije. U vremenu od 23:30 do 01:30 sati ponovo je aktiviran požar na lokalitetu Živanje. Požar je aktivan, za sada nema ugroženog stanovništva.

U opštini Stolac, sinoć oko 20:00 sati ugašen je požar na lokaciji Bačnik-Kapetanuša, gdje je izgorjelo oko 20 hektara trave, niskog i visokog rastinja.

(StarMo)