Naslovnica Mostar HNK: O zahtjevima policije Vlada HNK će “iduće sedmice”

HNK: O zahtjevima policije Vlada HNK će “iduće sedmice”

628
foto arhiva

Mostar — Sjednica Vlade HNK koja se trebala održati u srijedu u Mostaru odgođena je, tako da će se o zahtjevima Sindikata policije o isplati dugovanja po pravomoćnim sudskim presudama, razgovarati “naredne sedmice”.

“Jučer je ministar Faladžić (Adnan op.aut.) zamolio predsjednika županijske Vlade da se sjednica koja je planirana za danas prolongira za tjedan dana budući su dva ministra iz SDA imala određenih zdravstvenih tegoba i nije se mogla oigurati njihova prisutnost. Zahtjev je uvažen te je dogovoreno da se sjednica Vlade održi sljedećeg tjedna – objasnio je glasnogovornik Vlade HNK Pero Pavlović.

Istaknuo je kako je nakon toga predsjednik Vlade informiran da je ministar turizma Ajdin Teletović imao ozbiljnih zdravstvenih tegoba te da je tokom poslijepodnevnih sati hospitaliziran u SKB Mostar.

Inače, sindikat policije HNK u utorak je zatražio od Vlade HNK da počne poštivati dogovor o isplati dugovanja po pravomoćnim sudskim presudama u protivnom će, kako su naveli, “krenuti s prosvjedima”.

Podsjećaju da je u proračunu HNK za 2019. godinu bilo predviđeno 4,5 milijuna maraka za isplatu pravomoćnih sudskih presuda po tužbama proračunskih korisnika za kršenja odredbi kolektivnih ugovora. Ističu kako je od tog iznosa isplaćeno oko 1,7 milijuna za izvansudske nagodbe i oko 800.000 za redovne presude s kamatama, a da ostatak nije isplaćen.