Naslovnica Mostar HNK: Jedna osoba umrla od posljedica zaraze

HNK: Jedna osoba umrla od posljedica zaraze

224

Mostar — Jedna osoba s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona preminula je u posljednja 24 sata od posljedica zaraze virusom korona, saopštio je u srijedu oko podneva Krizni štab kantonalnog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK-a.

Naime, u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tokom posljednja 24 sata preminuo je muškarac iz Čapljine rođen 1939. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 32 bolesnika, od kojih je 8 na invazivnoj i 3 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tokom posljednja 24 sata nije bilo hospitaliziranja, a otpuštena su 2 pacijenta.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar na koronavirus testirano je 409 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je 26 i to: 16 iz Mostara, 2 iz Jablanice, 5 iz Konjica, 2 iz Čapljine i 1 iz Neuma.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 49 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 818 rješenja. Ukupno je izdano 24863 rješenja.

(StarMo)