Naslovnica Izdvojeno HNK: Izdana zabrana kretanja za mlađe od 18 i starije od 65...

HNK: Izdana zabrana kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 godina

438
Klinika za infektivne bolesti SKB Mostar; foto: ilustracija

Mostar — I Kantonalni štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) zabranio je kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina starosti na području HNK-a.

Svim bolničkim zdravstvenim ustanovama koje provode zdravstvenu zaštitu na području HNK-a, izdana je naredba da “pripreme i stave u funkciju sve raspoložive kapacitete za prijem oboljelih od covid-19, u skladu s potrebama”.

Naređuje se javnim kupatilima i lječilištima da pružaju usluge fizikalne terapije pacijentima koji su zatečeni u lječilištima do kraja tretmana i osiguraju usluge prehrane, dok se javnim kupatilima i lječilištima izdana naredba da prekinu s prijemom novih pacijenata i pružanjem usluga wellnesa, masaže, frizerskih i kozmetičkih salona.

Kantonalni štab civilne zaštite od zabrane rada izuzeo je pružatelje telekomunikacijskih, elektroprivrednih i poštanskih usluga.

Ove naredbe stupaju na snagu danom donošenja i primjenjuju se do 31. 3. 2020. godine u ponoć, saopćeno je iz Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK-a.

(StarMo)