Naslovnica Mostar HNK: Desetine zaraženih učenika i nastavnika

HNK: Desetine zaraženih učenika i nastavnika

608

Mostar — Oko devedeset učenika i dvadeset nastavnika osnovnih i srednjih škola u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, na jugu BiH, trenutno je pozitivno na korona virus, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite.

„Sukladno njihovom zdravstvenom stanju, oni prate nastavu na daljinu, ukoliko je to tehnički moguće“, kazao je za RSE glasnogovornik Kriznog štaba Pero Pavlović, govoreći o zaraženim učenicima.

„Imamo i dvadesetak učitelja, profesora, ‘izvan stroja’, koji su također COVID-pozitivni, ali kako su nam kazali iz Ministarstva prosvjete, nastavni proces se i dalje odvija“, tvrdi Pavlović.

Osnovna škola u naselju Drežnica, dvadesetak kilometara sjeverno od Mostara, jutros je zatvorena, potvrđeno je za RSE iz Javne ustanove Dom zdravlja Stari grad Mostar, koja pokriva područje od oko 40 hiljada stanovnika.

„Tu imamo dva prosvjetna radnika pozitivna, međutim, imamo pet primarnih kontakata iz te škole, zbog toga je tu složena situacija“, kazao je Kamil Frko, koordinator za COVID-19 u JU Dom zdravlja Stari grad Mostar.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)