Naslovnica Život HNK: Čak 32 požara u 24 sata

HNK: Čak 32 požara u 24 sata

160

Mostar — Vatrogasne službe u Hercegovačko-neretvanskom kantonu imale su proteklog dana 32 intervencije na gašenju požara, javili su jutros iz Operativnog centra Civilne zaštite i vatrogastva HNK-a.

Najmanje tri požara su još uvijek aktivna, vidljivo je iu jutrošnjeg, redovnog biltena događaja za protekla 24 sata hercegovačko-neretvanske Civilne zaštite.

Najviše požara, njih 12, zabilježeno je na čapljinskom području. Uglavnom su i to na više lokaliteta gorjeli trava i rastinje.

Devet požara je zabilježeno u opštini Konjic. Od jutarnjih sati u nedjelju na lokalitetu Ovčari gori borova šuma, a na lokalitetu Ljuta gori nisko rastinje. Oba požara su aktivna. Šuma je gorjela još i na lokalitetima Vratna Gora-Kruščica, Zabrđe, te Žitačama. Od večernjih sati aktivan je i šumski požar na Živašnici.

U opštini Jablanica evidentirana su četiri požara. Među ostalim, gorjela je šuma u blizini sela Heldovi, te između sela Ripci i Jaklići. Jablanički vatrogasci su pratili i stanje požara u naselju Brgulići u Mjesnoj zajednici Ostrožac.

Što se tiče Grada Mostara, registrovana su tri požara, u kojima su na različitim mjestima gorjeli trava i nisko rastinje.

(StarMo)