Naslovnica Život HNK: 7 novozaraženih – Rehabilitatorica iz Trebinja pozitivna u Stocu

HNK: 7 novozaraženih – Rehabilitatorica iz Trebinja pozitivna u Stocu

658

Mostar — U protekla 24 sata u HNK evidentirano je sedam novih covid-pozitivnih osoba, tri u Čapljini, dvije u Čitluku, jedna u Mostaru, te jedna osoba s prebivalištem u Trebinju, koja radi u Stocu.

Deset uposlenika staračkog doma u Stocu je zbog toga testirano, a jedan od testova bio je covid-pozitivan. Radi se o ženskoj osobi rođenoj 1993. godine s mjestom prebivališta u Trebinju, a koja radi kao rehabilitator-edukator sa štićenicima staračkog doma u Stocu.

– Sa zaraženom osobom sinoć je obavljen epidemiološki izvid. Detektirani su primarni i sekundarni kontakti i svi primarni kontakti stavljeni su u samoizolaciju. Nastavljeno je testiranje zaposlenika u domu, uzeto je 30 briseva, a planirano je testiranje svih 155 štićenika i 67 djelatnika doma – istaknuo je lasnogovornik Pero Pavlović.

Dodao je kako se u međuvremenu pomno prati zdravstveno stanje štićenika i zaposlenika, za sada niko od njih nema povišenu temperaturu niti pokazuje simptome covida-19, a simptome zaraze nije imala niti rehabilitatorica.

(StarMo)