Naslovnica Mostar HNK: 38 intervencija vatrogasaca!

HNK: 38 intervencija vatrogasaca!

353

Mostar — Vatrogasne službe Hercegovačko-neretvanskog kantona imale su proteklog dana čak 38 intervencija, od čega je 19 na gašenju požara, te 19 tehničke prirode, uglavnom na saniranju posljedica olujnog nevremena, koje je u srijedu uveče i u noći između srijede i četvrtka pogodilo ovaj dio BiH.

To je vidljivo iz jutrošnjeg, redovnog biltena događaja za protekla 24 sata Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a.

Na širem području Čapljine, u protekla 24 sata registrovano je čak 13 požara, u kojima su na više različitih lokaliteta pretežno gorjeli trava i nisko rastinje.

U opštini Stolac, registrovana su tri požara, u kojima su u dva navrata na lokalitetima Prenj i Jasoč gorjeli trava i nisko rastinje, na ukupnoj površini od 0,6 hektara.

U Čitluku su zabilježena dva požara, u kojima su također gorjeli trava i nisko rastinje.

Na teritoriji Grada Mostara, u četvrtak ujutro su u Ulici Ante Starčevića vatrogasci djelovali na gašenju požara na terasi jednog stambenog objekta.

Što se tiče tehničkih intervencija, samo su pripadnici PVJ Mostar imali ih čak 16, radeći na uklanjanju stabala sa puteva na više mjesta, te skidanju lima sa stambenih objekata.

Tri tehničke intervencije imali su i vatrogasci Čapljine, koji su u dva navrata uklanjali stabla sa saobraćajnica, dok su u Gabela Polju izvlačili vozila iz blata.

(StarMo)