Naslovnica Život HNK: 20 požara, dva aktivna

HNK: 20 požara, dva aktivna

170
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Dvadeset požara registrovano je tokom proteklog dana u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, od čega su najmanje dva još uvijek aktivna.

To je vidljivo iz jutrošnjeg, redovnog izvještaja Civilne zaštite HNK-a.

U Mostaru je zabilježeno pet požara. U ranim popodnevnim satima u mjestu Buna gorjeli su otpad i nisko rastinje, dok je nešto kasnije u Sjeverno, logoru gorjela trava.

Tokom popodneva i večeri, na lokalitetu Fortice u dva navrata je gorjela trava.

Kasnije sinoć, u Ulici Augusta Šenoe gorio je otpad.

Pet požara registrovano je i na čapljinskom području, a gorjeli su uglavnom trava i rastinje, kao i na području opštine Čitluk, gdje su zabilježena tri požara.

Na području Konjica, aktivan je požar u rejonu Glavatičeva (Ćetkov Kuk). Gašenje nije moguće zbog miniranog terena. Od 14:00 sati u utorak gori požar u blizini sela Hasanovići. Požar je gašen do 18:30 sati, ali zbog mraka nije ugašen. Od 19:21 do 20:15 sati na Prevlju je gorilo raslinje, javljaju iz CZ-a HNK-a.

U opštini Stolac, u toku dana izbio je požar na lokaciji Drenovac-Duboka, a radi se o sumnjivoj minskoj površini i nepristupačnom terenu. Gorjela je trava i nisko rastinje do 17:00 sati. Izgorjela je površina od oko 60 hektara.

U Neumu, sinoć je pod Križom gorio kontejner sa otpadom.

U Jablanici, sinoć je u naselju Šljunkara gorio otpad u kontejneru.

U opštini Prozor, juče popodne u naselju Menjik gorjela je trava i rastinje.

(StarMo)