Naslovnica Mostar Hladno pivo i Crvena jabuka za Novu godinu

Hladno pivo i Crvena jabuka za Novu godinu

1010
press u Gradskoj vijećnici

Mostar — Press konferencijom u Vijećnici GU grada Mostara najavljeno je ovogodišnje izdanje Zimskog festivala “Winterville by Coca Cola”, te je ujedno objavljen i program Javnog dočeka Nove godine.

Program organizuje Grad Mostar, u saradnji s mostarskim umjetnicima i radnicima iz oblasti kulture.

Ove godine “Wintervill” će se održavati na više lokacija u gradu Mostaru: u okolini Kosače, gradskom šetalištu, pa sve do Musale. Predviđen je i poseban program u Gradskom parku, gdje se namjerava postaviti privremeno klizalište uz druge sadržaje.

Planom manifestacije ove godine se organizuje i “Advent Wintervill” ispred doma herceg “Stjepan Kosača”, gdje će uz prigodne programe nastupiti horovi i muzički sastavi iz mostarskih katoličkih župa.

Sanela Ćorić iz GU Mostar je rekla, da će Zimski festival “Winterville” trajati od 1. 12. 2019. godine do 9. januara 2020. godine.


“Ove godine imamo i “Advent Wintervill” koji počinje 1. 12. 2019. godine, a bit će stacioniran ispred doma herceg “Stjepan Kosača”. “Market by Winterville” počinje 14. decembra i on obuhvata Lenjinovo šetalište, Korzo i Musalu. Imat ćemo i “Magic Wintervill” koji će biti stacioniran u Velikom parku, gdje će biti postavljeno klizalište, to će biti jedna bajka za djecu, ali i za odrasle sa više zabavnih sadržaja, gastronomskih sadržaja i slično”, rekla je Sanela Ćorić na današnjoj konferenciji za medije.

Što se tiče Javnog dočeka Nove godine u Mostaru građane će u Novu godinu uvesti bendovi “Gustafi” i “Hladno pivo”. Dan ranije bit će priređena dječija Nova godina, dok će prvog dana 2020. godine na glavnom stejdžu nastupiti “Crvena jabuka”.

Iz GU su najavili da će ovih dana biti objavljen i javni konkurs za postavljanje kućica u Zimskog gradu. Cijena postavljanja jedne kućice kreće se od 100 do 500 KM, u zavisnosti od djelatnosti koja će se obavljati.

Ovogodišnji “Wintervill” koštat će oko 300 000 KM.; 120 000 KM će obezbjediti Grad Mostar, a ostatak turističke zajednice grada Mostara i sponzori.

(StarMo)