Naslovnica Izdvojeno Hercegovina: “Rat” saopštenjima na ljevici

Hercegovina: “Rat” saopštenjima na ljevici

522
foto: ilustracija

Mostar — Nakon što su lideri SDA, SBB-a i DF-a – Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić – postigli dogovor o formiranju vlasti, najprije su uslijedile žestoke reakcije u Sarajevu, a potom i u Hercegovini.

Na prozivke, pogotovo iz SDP-a, u saopštenju za javnost naslova “Pozivam funkcionere SDP-a u Mostar da kod građana testiraju svoj stav o istovjetnosti Komšića i Čovića”, federalni zastupnik Ahmed Džubur iz DF-a je uz ostalo pozvao funkcionere SDP-a BiH “da dođu u Mostar i građanima saopće svoje uvjerenje da su predsjednik Komšić i gonič robova iz Sokola Čović, isto”.

“Gospodo, ne budite kukakvice. Pozivam vas da dođete u Mostar i građanima ovog grada pojasnite taj vaš stav. Bilo bi jako lijepo da o tim vašim stavovima čujete stav građana Mostara. Ako ste toliko sigurni u svoje tvrdnje onda nemate razloga da se plašite i da mislite da bi isto prošli kao što je prošao 10. jula Dragan Čović pred radnicima sada već bivšeg Aluminija”, stoji uz ostalo u saopštenju zastupnika Džubura.

Potom je uslijedio odgovor Kantonalnog odbora SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona. U saopštenju naslova “Ratni dezerter Ahmed Džubur nema pravo držati moralne lekcije”, stoji uz ostalo kako “Gospodin Ahmed Džubur, kao ratni dezerter, ima najmanje pravo držati moralne lekcije, a pogotovo građane Mostara uzimati kao žirante vlastitih lopovluka i svoje potrebe, da budu dio vlasti, kako bi preko izmišljenih familijarnih udruženja nastavio krasti novac kroz izmišljene projekte.

Nemate potrebu da se pravdate SDP-u, nego vlastitim biračima koje ste izdali i koji su s pravom ljuti jer ste slagali sve što ste obećali samo da bi ste se dobro prodali i otišli pod suknju SDA za rad par fotelja i malo grantova”.

Ponovo je reagovao Džubur, pa je u saopštenju pod naslovom “Udruženi napadi SDP-a i HNS-a su za gađenje” uz ostalo ustvrdio kako je “SDP… očigledno krenuo u rat, personalni, bezobrazni kako samo njemu priliči. O mome učešću u ratu neka pitaju hiljade Mostaraca kojima sam bio na usluzi u najtežim ratnim danima obavljajući funkciju Predsjednika najveće mostarske općine (Brankovac) da bih na njegovom samom kraju, iz zdravstvenih razloga iz Mostara bio odsutan sedam mjeseci. Mostarci to znaju i zbog toga sam ubjedljivo pobijedio na prošlim izborima u dvanaest mostarskih urbanih mjesnih zajednica gdje sam pregazio SDP mada sam svega dva mjeseca bio u kampanji”.

Saopštenja Ahmeda Džubura su na ovom i ovom linku, a SDP-a na ovom linku.

(StarMo)