Naslovnica Mostar Hercegovci ne vole samo Mercedes…

Hercegovci ne vole samo Mercedes…

163
Screenshot: FTV

Sarajevo — Da su Hercegovci ljubitelji automobila marke Mercedes je tačno, ali da je to njihov jedini izbor, i nije.

Dokazuje to grupa mladića i onih nešto starijih okupljenih oko udruženja Opel Oldschool club Hercegovina. Pohvalili su se ovog vikenda svojim limenim ljubimcima od kojih su neki stari gotovo 50 godina.

Zaljubljenici u Opel Mante, Senatore, Ascone, Kadette našli su se na jednom mjestu. Podsjećaju na slavne dane ovog automobila iz sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina.

Najstariji član kluba Branko Penava svoj model automobila iz 1975. godine, kaže, ne bi mijenjao.

“Auto 45 godina staro, sto posto ispravno za puta, ne bih se dvoumio sada poći na 2.000 kilometara udaljen put, a sa novim autom se vrlo teško to odluči”, kazao je za FTV član Opel Oldschool cluba Hercegovina Branko Penava.

Na takav put su se već uputili, učestvujući na Međunarodnom susretu u Češkoj.

“Nedavno smo išli u Češku na opel skup prešli smo oko 2.700 kilometara, peto auto nam se priključilo u Austriji, 6 dana smo putovali ono što bi rekli do Češke bez greške”, dodao je njegov kolega Dragan Lovrić, prenosi federalna.ba.

U Hercegovini održano okupljanje vlasnika starih Opela

Da su Hercgovci ljubitelji automobila marke Mercedes je točno, ali da je to njihov jedini izbor, i nije. Dokazuje to skupina mladića i onih nešto starijih okupljenih oko udruženja Opel Oldschool club Hercegovina. Pohvalili su se ovoga vikenda svojim limenim ljubimcima od kojih su neki stari gotovo 50 godina. Više čitajte na: www.federalna.ba/bhs/vijest/329636/dom-neobicnih-oldtajmera-kod-clanova-opel-oldschool-cluba

Posted by federalna.ba on Nedjelja, 9. August 2020.

Drugi je ovo susret kojeg organiziraju u Hercegovini.

“Old school samo ime kaže znači sređivanje po starinskoj školi, 70-ih, 80-ih, do 90-ih godina pošto već ta auta ulaze u okvir starijih vozila”, istakao je Josip Galić, još jedan od članova Opel Oldschool cluba Hercegovina.

“Mercedes je nekad glasio kao broj 1, ali mislim da je sad to opel, to je srednja klasa oduvijek i vozili su ih radna klasa ljudi”, zaključio je Lovrić.

Klub broji pedesetak članova, a u društvo primaju samo „odabrane“, vlasnike automobila čija godina proizvodnje ne prelazi početak 90-ih prošloga stoljeća. Mercedesi su dobri, ali njihovi limeni ljubimci su, kažu, najbolji.

(StarMo)