Naslovnica Mostar Herceg za “žurno” ublažavanje epidemioloških mjera u HNK

Herceg za “žurno” ublažavanje epidemioloških mjera u HNK

303
Nevenko Herceg

Mostar — Ponukan osjetnim padom broja novooboljelih i hospitaliziranih Covid pacijenata u HNK odnosno trendom stabiliziranja epidemiološkog stanja, predsjednik Vlade HNK, Nevenko Herceg zatražio je danas od Kriznog stožera/štaba Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo HNK da “žurno razmotre i Vladi predložite donošenje novih, ublaženih mjera”.

– Osobito ističem restriktivne mjere ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata i organiziranja glazbe uživo u ugostiteljskim objektima, na javnim okupljanjima i svečanostima. Držim kako je, s obzirom na trenutačno epidemiološko stanje, a promišljajući potrebu postupnog normaliziranja života i olakšavanja rada poslovnih subjekata u HNŽ-u koji trpe značajne posljedice pandemije koronavirusa i kontinuirano se obraćaju Vladi s različitim prijedlozima i zahtjevima, potrebno razmotriti što žurnije donošenje novih mjera – napisao je Herceg u dopisu Kriznom stožeru i ZJZ-u HNK.

Ističući kako, zbog drukčijeg načina rada ugostiteljskih objekata i ukidanja ograničenja kretanja, značajan broj žitelja HNK odlazi u susjednu Zapadnohercegovačko županiju što, također, može ugroziti trenutačnu povoljnu epidemiološku situaciju u HNK, treba žurno prilagoditi protuepidemijske mjere novom, poboljšanom stanju na terenu.

– Koristim prigodu ponoviti moj nedavni javni poziv i višim razinama vlasti da mora doći do neodgodivog ublažavanja režima prelaska državne granice, kako bismo spasili turistički sektor i ovogodišnju sezonu. Turizam je strateški važna grana gospodarstva u HNK i za nju je vezana egzistencija velikoga broja ljudi. Na istom tragu, želeći potaknuti oporavak gospodarstva, ali i našim žiteljima omogućiti konačno normaliziranje života, od Vlade FBiH, Federalnog kriznog stožera i Federalnog ZJZ očekujem da, u skladu s očitim poboljšanjem epidemiološke situacije, donesu nove mjere i preporuke i dopuste okupljanje i većeg broja ljudi na otvorenom – poručio je u izjavi za Fenu Nevenko Herceg.