Naslovnica Mostar Herceg vodi međunarodnu politiku? Zahvalio se “naporima Hrvatske”

Herceg vodi međunarodnu politiku? Zahvalio se “naporima Hrvatske”

110

Mostar — Predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg susreo se u četvrtak s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Mostaru Markom Babićem s kojim je razgovarao “o aktualnostima u županiji”.

Bilo je riječi o Izbornom zakonu i, kako je Herceg kazao, “kontinuiranim nastojanjima određenih političkih snaga da zaustave njegove nužno potrebne izmjene koje će biti u skladu s donesenim presudama i u duhu Daytonskog sporazuma”.

U tom kontekstu, Herceg je zahvalio na naporima koje Republika Hrvatska, kao jedna od jamaca Daytonskog mirovnog sporazuma, čini na “iznalaženju rješenja koja će osigurati ista prava i obveze za sva tri konstitutivna naroda i sve građane BiH”, priopćeno je iz Vlade HNK.

Pozdravio je, također, potporu Republike Hrvatske Sveučilištu u Mostaru, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, te brojnim kulturnim, vjerskim, sportskim i drugim projektima od značaja za Hrvate u BiH.

Konzul Babić istaknuo je kako je Republika Hrvatska istinski prijatelj Bosne i Hercegovine i zalaže se da se razgovorima predstavnika tri konstitutivna naroda rješavaju sva otvorena pitanja”. Također, naglasio je neupitnu spremnost Republike Hrvatske da i dalje podupire rad brojnih institucija i provedbu projekata Hrvata u BiH.

(StarMo)