Naslovnica Mostar Herceg: Vlada HNK će pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji

Herceg: Vlada HNK će pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji

268
Nevenko Herceg

Mostar — U pismu sučešća i podrške koje je jutros uputio županu sisačko-moslavačkom u Hrvatskoj, Ivi Živiću, dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona, najavio je konkretnu finansijsku pomoć za potresom pogođeno područje Petrinje, Gline i Siska, saopšteno je iz Vlade HNK-a.

Pismo prenosimo u cjelini:

”Poštovani gosp. Žižiću,

duboko potresen snimkama i vijestima sa potresom pogođenih prostora Sisačko-moslavačke županije, dopustite mi na ovaj način iskazati Vam izraze dubokoga saučešća, razumijevanja i podrške, kako u svoje lično, tako i u ime svojih kolega iz Vlade i svih stanovnika Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Naše misli i molitve su sa Vama i sa narodom Petrinje, Gline, Siska i svih pogođenih prostora. Dobro poznajući snagu, vjeru i nesalomljivu volju našega naroda, uvjeren sam kako će ponosni i radišni narod stradalog prostora imati upravo snage, vjere i volje prevladati i ovaj strašni životni izazov.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona već će na prvoj narednoj sjednici donijeti odluku o izdvajanju konkretne finansijske pomoći prijateljskoj Sisačko-moslavačkoj županiji, a kao i uvijek dosad, srcem i dušom smo uz Vas.

Sa izrazima posebnog saučešća i podrške,

dr. sc. Nevenko Herceg, premijer HNK-a”

(StarMo)