Naslovnica Mostar Herceg se pohvalio: Budžetom Vlada potvrdila svoju širinu, socijalnu i svaku drugu...

Herceg se pohvalio: Budžetom Vlada potvrdila svoju širinu, socijalnu i svaku drugu osjetljivost…

163
Nevenko Herceg

Mostar — Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg izrazio je “zadovoljstvo” Prijedlogom Izmjena i dopuna Proračuna za ovu godinu koji danas razmatra županijska skupština – javlja fena.ba.

Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna HNŽ-a za 2022. godinu ozbiljan je i sveobuhvatan dokument kojim je ova Vlada potvrdila svoju širinu, socijalnu i svaku drugu osjetljivost, stratešku i razvojnu viziju, a prije svega odgovorno i racionalno, rekao bih, domaćinsko upravljanje javnim financijama.Unatoč svim izazovima, ali i ozbiljnim sigurnosno-gospodarsko-financijskim pa i, evo opet, pandemijskim poremećajima i ugrozama koji se na globalnoj razini događaju i čije posljedice itekako osjećamo, s navještajem onih još i snažnijih pa i dalekosežnijih, s neskrivenim ponosom ističem kako stabilnost javnih financija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, jednako kao i funkcioniranje svih vitalnih segmenata u našemu društvu, nikada nisu dovedeni u pitanje, ističe Herceg u izjavi za Fenu.

Vlada je, navodi on, usprkos brojnim preprekama i izazovima, uspješno odgovarala na sva iskušenja, a kroz ove Izmjene i dopune Proračuna vidljivo je, dodaje, da želi napraviti još snažniji iskorak u korist cjelokupne zajednice, svih građana, cijeloga društva.

-Iskorak o kojemu govorim i koji ovaj dokument predviđa puna je potpora jedinicama lokalne samouprave, našim općinama i gradovima, kako za njihove razvojno-socijalne i infrastrukturne projekte, tako i na svim drugim poljima koje su naša izravna mjerodavnost ili ih sufinanciramo. U najkraćemu, uspjeli smo zadovoljiti sve zahtjeve i traženja svih resora, sektora i jedinica lokalne samouprave. Kroz sedam godina rada ove vlade očuvali smo stabilnost, otvorili razvojnu dimenziju Proračuna i, iz godine u godinu, povećavamo suficit koji usmjeravamo prema općinama i gradovima i zajedničkim institucijama, uspijevajući kontinuirano povećavati i primanja svih proračunskih korisnika. U okolnostima u kojima živimo, ali i u usporedbi s našim okruženjem, rezultate i dosegnutu razvojnu proračunsku dimenziju HNŽ-a, smatram našim uspjehom i opravdanim razlogom za zadovoljstvo učinjenim i postignutim, kaže premijer HNŽ-a.

(StarMo)