Naslovnica Mostar Herceg sa Wiseman o izborima u Mostaru i epidemiji

Herceg sa Wiseman o izborima u Mostaru i epidemiji

252
Wiseman i Herceg

Mostar — Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona sastao se danas s dr. Ruth Wiseman, zamjenicom britanskoga ambasadora u BiH.

Na sastanku je, uz niz drugih aktuelnih tema, razgovarano o izborima u BiH i Gradu Mostaru.

Posebna pozornost data je aktuelnoj epidemiološkoj situaciji koja ima globalni karakter, te aktivnostima koje Vlada HNK provodi kako bi poboljšala situaciju u našem kantonu. Takođe, premijer Herceg je istaknuo kako od drugog mjeseca ove godine pa sve do sada Vlada ulaže znatne napore u borbi protiv koronavirusa.

– Dolaskom hladnijih dana očekujemo povećanje broja COVID-19 pozitivnih osoba, rekao je premijer Herceg dodavši i to kako će Vlada, kao i u prethodnom periodu, preduzeti sve aktivnosti koje su u njezinoj nadležnosti kako bi se, prije svega, spriječilo obolijevanje.

Zamjenica Wiseman zahvalila je premijeru na informacijama o aktivnostima Vlade HNK, osobito u borbi protiv koronavirusa, pohvalivši napore koji se čine. Ujedno, izrazila je zahvalnost za iskazanu spremnost premijera Hercega da zajedničkim naporima podrže rad Sigurne kuće u Mostaru koju je Britanska ambasada podržala u vrijeme pojačanih aktivnosti koje su bile posljedica mjera zbog pandemije.

Time, i drugim aktivnostima bi se nastavila i unaprijedila saradnja Ambasade i Vlade HNK.

 

(StarMo)