Naslovnica Mostar Herceg “radostan” – Saudijski fond odobrio kredit za…

Herceg “radostan” – Saudijski fond odobrio kredit za…

484
Nevenko Herceg, premijer Vlade HNK

Mostar — Objavljen je međunarodni konkurs za prikupljanje ponuda za izgradnju zgrade Klinike za dječje bolesti pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar – javili su iz Vlade HNK.

“Radostan sam što je proces otkočen. To je životno važan projekat, jedan od onih ključnih u procesu razvoja našega kantona i šireg podneblja, jer njegovim konačnim provođenjem osiguravamo najbolje moguće uslove za svaki oblik potrebne medicinske brige za najranjivije među nama – za one na koje smo najosjetljiviji – našu djecu. Tu nema, niti smije biti, političke dimenzije” – izjavio je Nevenko Herceg, premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U proceduri provođenja konkursa, osim SKB-a Mostar, učestvuju i predstavnici Saudijskoga fonda koji je odobrio kredit za zdravstveni sistem HNK, a koji je u cjelini preuzela kantonalna vlada.

“Veliki su napori uloženi u to da nam ova sredstva uopće budu na raspolaganju i ponosan sam na to. Kao prvi čovjek izvršne vlasti u HNK, učinit ću sve što je u mojoj moći kako bismo, u što kraćem roku, vidjeli strojeve na terenu odnosno kako bi krenuli radovi na izgradnji zgrade Klinike za dječje bolesti u Mostaru” – poručio je Herceg.

(StarMo)