Naslovnica Mostar Herceg primio USAID: Pandemija zasutavila brojne aktivnosti vezane za turizam

Herceg primio USAID: Pandemija zasutavila brojne aktivnosti vezane za turizam

558

Mostar — Premijer HNK Nevenko Herceg na sastanku u četvrtak s predstavnicima USAID-a razgovarao je “o realizaciji projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini”.

Premijer je istaknuo kako je pandemija covida-19 zaustavila brojne aktivnosti vezane za turizam, te da potencijali koje “objektivno imamo, a posebno u ljudima, zasigurno traže još veću ozbiljnost i odgovornost u ponašanju i radu svih odgovornih i na svim razinama”.

Podsjetio je da je Vlada, kroz tzv. koronazakon i druge poticaje, podržala turističku djelatnost, odnosno turizam koji je strateška grana gospodarstva u HNK, te naglasio značaj osnivanja općinskih turističkih zajednica s osnovnom ulogom promocije kantona..

Inače, ‘Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini’ traje pet godina, a za cilj ima poticanje općeg ekonomskog rasta zasnovanog na turizmu i promoviranju društvenog sklada, oslanjajući se na bogato kulturno naslijeđe i prepoznatljivu prirodu zemlje. Projekt će podržati sektor turizma BiH s ciljem oporavka od negativnih utjecaja pandemije covida-19 kao i daljeg pozicioniranja na putanji snažnog rasta ka održivoj ekonomiji turizma.

Aktivnosti projekta bit će usmjerene proširenju autohtone poljoprivredne proizvodnje i srodnih izvoznih tržišta, uz istovremeno očuvanje kulturnih i prirodnih dobara. Kroz ovu aktivnost, USAID ima za cilj unaprijediti socioekonomski razvoj, osnažiti mlade i žene i potaknuti prosperitet u ruralnim i gradskim područjima, naveli su u Vladi HNK.


(StarMo)