Naslovnica Mostar Herceg: Povećava se broj pozitivnih na koronavirus

Herceg: Povećava se broj pozitivnih na koronavirus

424

Mostar — Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona održao je danas sastanak s Ankicom Gudeljević, ministricom civilnih poslova u Vijeću ministara BiH, saopšteno je iz Vlade HNK-a.

Na sastanku je analizirana aktuelna zdravstvena i epidemiološka situacija nastala pojavom koronavirusa, te mogućnost još bliže zajedničke saradnje u cilju preduzimanja potrebnih mjera radi sprječavanja širenja bolesti.

Premijer Herceg podsjetio je na provedene aktivnosti koje su započele već u februaru, te mjere koje je, nakon proglašenja stanja nesreće, donio Kantonalni štab civilne zaštite.

„U posljednje vrijeme epidemiološka situacija u našem Kantonu je sve ozbiljnija, odnosno povećava se broj COVID-19 pozitivnih osoba. Kada uzmemo u obzir nedavno započetu školsku godinu, te dolazak hladnijih dana – onda je jasno kako su pred nama novi izazovi. Vjerujem u to kao ćemo, kao i do sada, na njih znati uspješno odgovoriti”, rekao je premijer Herceg.

Ministrica Gudeljević pohvalila je napore svih učesnika sistema borbe protiv koronavirusa u HNK, izrazivši spremnost da, u okviru mogućnosti i nadležnosti Ministarstva, pomogne rad kantonalnih organa i institucija koji provode aktivnosti vezane za sprečavanje širenja koronavirusne infekcije.

Zajednički je upućen poziv svim građanima HNK da poštuju preporuke, mjere i naredbe nadležnih organa, te izraženo uvjerenje u to kako će zajedničkim naporima i snagama biti pobijeđena pandemija COVID-19.

(StarMo)