Naslovnica Mostar Herceg: Ovim će biti završen štrajk u zdravstvu

Herceg: Ovim će biti završen štrajk u zdravstvu

328
Nevenko Herceg

Mostar — Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg osvrnuo se danas na odluku Skupštine reprezentativnog Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar kojom je prihvaćena ponuda Vlade.

“Raduje me što je Skupština reprezentativnog Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar prihvatila prijedlog Kolektivnog ugovora koji im je ponudila Vlada HNK i što ćemo kroz nekoliko dana zvanično i staviti potpise na taj dokument. Čestitam im od srca, sretan što se potvrdilo ono što sam prošle sed mice najavio kada je riječ o socijalnom dijalogu sa sindikatom zdravstvenih radnika”, istakao je Herceg.

Kazao je kako izlaze zadovoljni na objema stranama, kada se govori o socijalnim partnerima, odnosno Vladi i sindikatu.

“Međutim, posebno je važno što će ovim biti završen i štrajk i što će naši sugrađani konačno moći u punini koristiti zdravstvene usluge odnosno što ćemo normalizirati stanje u zdravstvenom sektoru, posebno u ovom vremenu pandemije. Ponavljam svoj i ranije izneseni stav kako do prekida pružanja zdravstvenih usluga nije ni smjelo doći, ali to nije ni bilo do Vlade. Mi smo cijelo ovo vrijeme nastojali iznaći konstruktivno, razumno i održivo rješenje i, u konačnici, sretan sam što smo taj cilj sada i postigli”, rekao je Herceg, prenijeli su mostarski mediji.

(StarMo)