Naslovnica Mostar Herceg: Odmori i opuštanje doveli do porasta broja zaraženih

Herceg: Odmori i opuštanje doveli do porasta broja zaraženih

104

Mostar — Premijer HNK Nevenko Herceg kazao je u utorak uoči sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona kako je vrijeme godišnjih odmora i opuštanje dovelo do porasta broja novozaraženih u HNK, te da to nije rezultat nedovoljnosti propisanih mjera nego prije svega njihovog nepoštivanja.

Herceg smatra kako ova situacija, koja je dosta složena ali je pod kontrolom, zahtijeva od svih institucija da poduzimaju propisane mjere i pristupe kažnjavanju onih koji ih ne poštuju.

Govoreći o obrazovanju, premijer je naveo kako su sve odluke i mjere o početku školske godine donijeli u saradnji sa svim akterima obrazovnog procesa, kao i Zavodom za javno zdravstvo i Kriznim štabom.

Prema njegovim riječima, ovakav početak školske godine, reduciran i prilagođen, je jedna vrsta tranzicije iz jednog vanrednog u jedno normalnije stanje sistema obrazovanja u HNK, prenijeli su bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Govoreći o provođenju korona zakona, Herceg je istakao kako su i taj posao skoro priveli kraju.

Naveo je kako je u Ministarstvu turizma bilo najviše prijava te da se prijavilo oko 1500 fizičkih i pravnih lica.

Kazao je kako smatra da će i za resor turizma sve biti danas završeno te usvojeno na sutrašnjoj telefonskoj sjednici Vlade kako bi mogla krenuti isplata subvencija.

(StarMo)