Naslovnica Mostar Herceg: Ocjena “dobar” za 2019. godinu

Herceg: Ocjena “dobar” za 2019. godinu

362
foto: Fena

Mostar — Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg upriličio je tradicionalno druženje s novinarima u povodu božićnih i novogodišnjih praznika.

Tom prilikom, govoreći o rezultatima rada njegove vlade u godini na izmaku, Herceg je kazao kako bi 2019. godinu ocijenio ocjenom “dobar”.

“Naravno da se u svakom poslu može i više i bolje, ali gledajući uslove i izazove koje imamo, ja mislim da smo uradili što smo najbolje u datim okolnostima zaista mogli”, istakao je predsjednik Vlade HNK.

Dodao je kako se nada da će se svi važni finansijski dokumenti biti usvojeni do početka 2020. godine.

“Skupština HNK usvojila je rebalans budžeta za 2019. godinu, a Vlada Nacrt i Prijedlog budžeta za 2020. o kojem će Skupština razmatrati u petak. Nadam se da ćemo sve važne finansijske dokumente donijeti do početka iduće godine i s 1. 1. počet normalno funkcionirati”, kazao je Herceg, prenijela je Fena.

Istakao je kako će se Vlada HNK i dalje baviti pitanjem odlaska mladih, te da će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi se smanjio broj onih koji napuštaju zemlju.

“Odlaze ljudi koji nemaju, ali i oni koji imaju posao, cijele porodice, jer je stvorena atmosfera da ovdje ništa ne valja, ambijent u kojem ne vrijedi ostati. Mislim da svi zajedno trebamo graditi ljepši ambijent jer nema ništa ljepše od naše zemlje i naše domovine”, poručio je Herceg.

(StarMo)