Naslovnica Mostar Herceg: Nastavak podrške Geodetskom društvu Herceg-Bosne

Herceg: Nastavak podrške Geodetskom društvu Herceg-Bosne

92

Mostar — U povodu obilježavanja 25. godišnjice postojanja i djelovanja Geodetskog društva (GD) Herceg Bosne, predsjednik Društva Ivan Lesko u petak je predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenku Hercegu uručio zahvalnicu za ukupnu podršku radu i razvoju tog društva.

Herceg je istakao kako će on, ali i Vlada HNK, i dalje nastaviti podržavati Društvo.

“Ova zahvalnica za mene ima poseban značaj i posebnu težinu jer dolazi u prigodi proslave 25 godina trajanja, a sve što ostvari kontinuitet srebrnog jubileja svakako je vrijedno poštovanja. Čestitam predsjedniku Leski, njegovim kolegama u rukovodstvu, a jednako tako i svim članovima Društva, kako njihovu veliku godišnjicu tako i objavljivanje impresivne prigodne monografije kojom je na lijep i dostojanstven način zaokruženo plodonosno poglavlje. Naravno, slavimo tek prvi među jubilejima koji su pred Geodetskim društvom Herceg-Bosne, a u vremenu koje dolazi i dalje će imati moju i podršku Vlade HNK”, kazao je Herceg, saopšteno je iz Vlade HNK-a.

Svečanost je održana u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a zahvalnica predsjedniku Vlade HNK dodijeljena je na osnovu prethodne jednoglasne Odluke s Godišnje skupštine Društva, održane na Kupresu u junu ove godine.

(StarMo)