Naslovnica Sport Herceg: Markić je vrhunski sportista, uvijek će imati podršku

Herceg: Markić je vrhunski sportista, uvijek će imati podršku

298

Mostar — Dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona primio je danas Emila Markića, profesionalnog mostarskog boksera, saopšteno je iz Vlade HNK-a.

Zahvalivši premijeru Hercegu na prijemu i dosadašnjoj podršci, Markić ga je upoznao sa svojim dosadašnjim rezultatima i planovima za budućnost.

”Ovih dana pripremam se za predstojeći dvoboj koji će se održati 24. aprila u Londonu, a gdje ću se boriti protiv Britanca Calluma Johnsona, za WBO Global titulu šampiona u poluteškoj kategoriji. Budući da smo od Vas i Vlade HNK uvijek imali nesebičnu podršku, željeli smo Vas obavijestiti o predstojećoj borbi, bez obzira na finansijsku podršku, koju je u ovom periodu pandemije koronavirusa teško osigurati”, rekao je Markić.

Premijer Herceg je rekao kako Emil spada u kategoriju vrsnih sportista i stoga će uvijek imati podršku u Vladi HNK.

”U više navrata bio sam u prilici razgovarati s našim sportistima koji su uspjesima – kako timskim, tako i pojedinačnim – obradovali građane našeg kantona, a osobito prave ljubitelje sporta. Na taj način postali su najbolji promotori grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Emil Markić je primjer istinskog i čovjeka i sportiste i uvijek me raduje susret s njim. Vlada će, kao i dosad u skladu sa mogućnostima, podržavati napore naših sportista kako bi im, barem dijelom, olakšala naporan put do državnih, evropskih i svjetskih vrhova”, zaključio je premijer Herceg, stoji u saopštenju iz Vlade HNK-a.

(StarMo)