Naslovnica Mostar Herceg: “Ključni pomak” u pregovorima sa sindikatima zdravstvenih radnika

Herceg: “Ključni pomak” u pregovorima sa sindikatima zdravstvenih radnika

359
Nevenko Herceg

Mostar — Predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg potvrdio je za Fenu da je došlo do “ključnog pomaka” u odnosima između Pregovaračkog tima Vlade i svih poslodavaca u zdravstvenom sustavu i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar.

Kazao je da su na korak do konačnog dogovora i da očekuje potpisivanje kolektivnog ugovora s neliječničkim osobljem u zdravstvenom sustavu HNK unutar najviše deset dana.

– Cijelo ovo vrijeme nismo odustajali od pokušaja da se iznađe najbolje moguće, obostrano prihvatljivo, ali racionalno i financijski održivo rješenje. Uloženi su iznimni napori cijelog pregovaračkog tima, zajedno sa mnom i resornim ministrima dr. Goranom Opsenicom i Adnanom Faladžićem. Obavljeni su dodatni razgovori i mogu kazati kako su konačno približeni stavovi te nam predstoji i potpisivanje granskog kolektivnog ugovora s reprezentativnim sindikatom zaposlenika SKB-a Mostar – kazao je Herceg za Fenu.

Istaknuo je kako u ovom trenutku ne može govoriti o pojedinostima posljednjih razgovora, ali da će javnost biti upoznata s finalnim dogovorom “čim za to budu stečeni uvjeti”.

Stavljanjem potpisa na kolektivni ugovor, napominje, normalizirat će se stanje u zdravstvenom sustavu “čime ćemo našim sugrađanima osigurati nesmetano korištenje usluga zdravstvene zaštite što, unatoč svemu, nije smjelo ni biti dovedeno u pitanje, ali to nije bilo do Vlade”.


 

(StarMo)