Naslovnica Mostar Herceg čestitao Lani Pudar

Herceg čestitao Lani Pudar

136
Nevenko Herceg

Mostar — Dr.sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je uputio čestitku Lani Pudar, mostarskoj plivačici i svim članovima Kluba vodenih sportova „Orka“ Mostar u povodu osvajanja značajnih rezultata na Evropskom takmičenju plivača u Rimu, saopšteno je iz Vlade HNK-a.

„Draga Lana,

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo, lično i u ime Vlade Hercegovačko–neretvanskog kantona, čestitati svim članovima Kluba vodenih sportova „Orka“ Mostar na osvajanju niza značajnih uspjeha, ali i tebi lično na osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u plivanju održanom u Rimu.

Tvoji uspjesi su samo potvrda kvalitetnog timskog rada prožetog nemjerljivom ustrajnosti i hrabrosti, ali i neizmjernoj ljubavi prema sportu.

Na tronu si Evrope i istinski si ambasador dobre volje i promotor Mostara, Hercegovačko-neretvanskog kantona pa i cijele BiH. Hvala Ti na tome!

Moja je želja da Vaši uspjesi budu poticaj svim mladima i da se u vremenu pred nama ponovno radujemo brojnim postignućima naših sportista na domaćim, evropskim i svjetskim takmičenjima.

Na tome putu, u meni lično i u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i do sad, imat ćete prijatelja i partnera, koji će u skladu s mogućnostima, podržati Vaše sportske napore“, stoji u Hercegovoj čestitki.

(StarMo)