Naslovnica BiH Helikopter OS BiH djeluje kod Prozora

Helikopter OS BiH djeluje kod Prozora

431
foto: MO BiH

Sarajevo — Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i drugi dan gasi šumski požar kod Prozora, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. Misiju je posada nastavila rano jutros gaseći vatru satima.

Zahtjev za upotrebu vojnog helikoptera uputile su jučer popodne nadležne civilne institucije još dok je jedan helikopter UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane Oružanih snaga BiH bio angažiran na gašenju šumskog požara kod Tuzle, prenosi Fena.

Sastav 2. helikopterskog skvadrona Oružanih snaga BiH iz kasarne „Rajlovac“ je na požarište u području mjesta Ustire, Kučani i Klek kod Prozora uputio u 15.10 sati drugi helikopter UH-1H. Tokom popodneva je izbačeno je 19 vedara vode. Pri obavljanju zadatka, posada se pridržavala svih propisanih procedura, uključujući i mjere zaštite od virusa COVID-19.

Angažiranjem kapaciteta na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, Oružane snage BiH pokazuju spremnost i u ispunjavanju zakonom propisane misije pomoći civilnim strukturama vlasti i stanovništvu u izvanrednim situacijama.

(StarMo)