Naslovnica Politika HDZ: Vlada HNK da iznađe sredstva za besplatne udžbenike

HDZ: Vlada HNK da iznađe sredstva za besplatne udžbenike

350

Mostar — Na sjednici Kantonalnog odbora (KO) HDZ-a BiH HNK u četvrtak između ostalih donesen je zaključak da Vlada HNK iznađe sredstva za finansiranje besplatnih udžbenika za polaznike prvog razreda osnovne škole, saopšteno je iz Kantonalnog odbora HDZ-a HNK-a.

Navedeno je da je to prvi od koraka kako bi se rasteretio kućni budžet roditelja, a da se u bliskoj budućnosti očekuje i pomoć za sve ostale učenike.

U iscrpnom izvještaju predsjednice Odbora za obrazovanje KO HDZ-a BiH HNK Milice Pehar dotaklo se brojnih pitanja, te kako i na koji način pomoći u reformi obrazovnog sistema u HNKu. Date su smjernice Skupštini i Vladi HNK kako reagirati, te je dogovorena uska saradnja Odbora sa Skupštinom i Vladom HNK.

Također, KO HDZ-a BiH HNK pozvao je stanovništvo da se pridržava mjera koje su propisane, a tiču se koronavirusa COVID19, jer HNK bilježi drastični porast novooboljelih i preminulih osoba.

“Predsjednik KO HDZ-a BiH HNK Stjepan Bošković još je jednom pozvao Vladu i sindikat zdravstvenih radnika da nađu razuman i finansijski prihvatljiv način za rješavanje spora, na zadovoljstvo obje strane, a sve u cilju da pacijenti imaju punu medicinsku njegu. Također, zahvalio se svim onima koji su uz oboljele pacijente i oko njih nesebično staraju”, stoji u saopštenju.


Naglašeno je da se pozivaju svi nadležni organi koji su ovlašteni da vrše inspekcijsku kontrolu da to rade profesionalno i onako kako je naređeno, te da se kazne svi oni koji krše donesene mjere.

(StarMo)