Naslovnica Politika HDZ proziva SDA za “politikanstvo”

HDZ proziva SDA za “politikanstvo”

410
foto arhiva

Mostar — Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine u saopštenju za javnost “osuđuje zapaljivu retoriku i političku neodgovornost” Stranke demokratske akcije, te poziva na prestanak “uvredljivih i neutemeljenih optužbi” na račun ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara, Vjekoslava Bevandu.

“Dok je Bosna i Hercegovina suočena sa socio-ekonomskim, zdravstvenim i sigurnosnim izazovima, jednostrana politika i politika centralizacije moći i sredstava političkog Sarajeva je, nažalost, opredijeljena za podsticanje bespotrebnih političkih sukoba na temelju provokacija i destabilizacije za kratkoročnu političku dobit. Djelovanje koje ne poštuje temeljne odrednice Bosne i Hercegovine nikada nije bilo niti će biti ispravno za BiH”, navodi se u saopštenju.

HDZ BIH poziva ministre iz reda SDA, koji ne žele podržati odluku Vijeća ministara, “na suzdržavanje od pozivanja na vaninstitucionalna rješenja, kao i na suzdržavanje od pozivanja na djelovanje izvan okvira zakona i Ustava”, stoji uz ostalo u saopštenju.

(StarMo)