Naslovnica Politika HDZ odgovorio na saopštenje SDA

HDZ odgovorio na saopštenje SDA

291
foto: ilustracija

Mostar — Kantonalni ogranak HDZ-a BiH za Hercegovačko-neretvanski kanton objavio je u petak ujutro saopštenje za javnost, u kojem reaguje na jučerašnje saopštenje KO SDA HNK, u kojem je SDA optužila HDZ za blokade.

HDZ je u saopštenju uzvratio optužbama da je SDA dovela u pitanje projekte poput izgradnje Klinike za dječje bolesti SKB Mostar, te podsjećaju na “blokade u imenovanju ravnatelja policije MUP HNŽ, ucjene oko imenovanja pojedinih čelnih ljudi zavoda i fondova i mnogih drugih važnih pitanja kao što su opstrukcija u donošenju Zakona o zaštiti obitelji sa djecom, Zakona o šumama, funkcioniranje turističke djelatnosti”.

“Malen je izborni kapacitet SDA u ovoj županiji, a podugačak popis pitanja koje blokiraju već duže vrijeme”, tvrde u HDZ-u BiH HNK-a.

Navode i da aktuelni ministar finansija HNK-a, Adnan Faladžić nije učestvovao u procesu dobivanja sredstava Saudijskog fonda za zdravstveni sistem HNK-a, te tvrde da je njegova saglasnost formalno pitanje, te da je “cijeli projekt već godinu dana zablokiran u ladici njegovog radnog stola”.

“Pozivamo sve ministre u Vladi županije HNŽ da u skladu sa zakonom i preuzetim obavezama od strane Skupštine HNŽ izvršavaju svoje zadaće”, stoji uz ostalo u saopštenju KO HDZ-a BiH HNK-a.

(StarMo)