Naslovnica Politika HDZ Mostar: Vjerujemo da je ovo izolovan slučaj

HDZ Mostar: Vjerujemo da je ovo izolovan slučaj

518

Mostar — Gradski odbor HDZ-a Mostar oglasio se saopštenjem za javnost u povodu incidenta, u kojem se dva policajca sumnjiče za premlaćivanje mladića iz Mostara.

HDZ u saopštenju najoštrije osuđuje takvo ponašanje i zahtijeva “odlučan odgovor” od strane Tužilaštva HNK i MUP-a HNK.

“Ova dva policijska službenika tokom postupanja u navedenom slučaju, zasigurno su se teško ogriješili o svoje policijske ovlasti i policijski kodeks ponašanja, što zahtijeva i odlučan odgovor.

Pozdravljamo odluku kantonalnog MUP-a da ih se udalji s dužnosti i zahtijevamo od Tužilaštva HNK, zbog posebne brutalnosti počinjenja ovog krivičnog djela koje je uznemirilo ne samo grad Mostar, već i cijelu BiH, da im se odredi jednomjesečni istražni pritvor kako ne bi mogli utjecati na tok istrage i moguće svjedoke u ovom nemilom slučaju”, navodi se u saopštenju.

U HDZ-u vjeruju kako je ovo izoliran slučaj, koji ni na koji način ne govori o postupanju svih policijskih struktura u HNK, “jer najveći broj njih svoj posao obavljaju profesionalno, časno i odgovorno”.


“I na kraju, želimo poručiti, da je u Mostaru tokom proteklih godina i decenija utrošeno puno napora, i političkog i ljudskog, na izgradnji mira, suživota i međunacionalnog razumijevanja svih njegovih građana. Nećemo i ne želimo dozvoliti da pojedinačni incidenti i neodgovorni pojedinci naruše teško stečeni mir i povjerenje Mostarki i Mostaraca. Mostar mora biti siguran grad, i njegovi građani zaslužuju miran i spokojan život”, stoji uz ostalo u saopštenju koje je objavio Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar.

(StarMo)